|
|
Lån  


 
Annonce:


Fritz Hansen A/S er en internationalt dansk møbelproducent, der blev grundlagt 1872 af snedkermester Fritz Hansen. Firmaet har hovedsæde i Allerød.

Fritz Hansen blev udlært snedker og kabinetmager i sin fødeby Nakskov og som 25-årig tog han til hovedstaden. Den egentlige møbelproduktion startede nogle år senere i 1885 i København og blev i løbet af få år til en blomstrende forretning på Christianshavn i den centrale del af København. I 1896 blev forretningen udvidet betydeligt, idet Fritz Hansen erhvervede en grund i Lillerød, hvor han to år senere åbnede eget savværk (Lillerød Savværk). I 1899 overtog Fritz Hansens søn og efterfølger, Christian E. Hansen.

I 1915 var Christian E. Hansen en af de første til at introducere dampbøjet træ, der senere er blevet til klassikere som Arne Jacobsens Myren og 3107, men som også indgår som element i mange andre danske designklassikere.

Arne Jacobsens formpressede stol fra 1951 blev begyndelsen på et omfattende samarbejde med tidens designere, der satte Fritz Hansen i forgrunden af Danish Design-eksportbølgen i 1950’erne og 1960’erne. Produktionen omfattede møbler af Børge Mogensen, Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Ole Wanscher.Dansk DesignInformation på sider:

Arne Jacobsen - Design - Tasker - Dyrberg Kern - Fritz Hansen - Hvorfor købe dansk design? - Design smykker - Bolig ting - Bodum - Dansk design lamper - PH-lamper - Møbler - Georg Jensen - Hvad er Dansk design? - Du er her: DanskDesign - DanskDesign - Dansk Design